Zmrzlina mandlová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina mandlová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33709 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
1000 ml | Mléko plnotučné |
50 ml | Mléko polotučné |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 634,5mg |
Draslík | 173,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 721,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina mandlová postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme horkou vodou, osušíme, nameleme nebo nadrtíme. Vsypeme je do misky, zakapeme trochou horkého mléka, necháme vylouhovat. |
2 | V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. |
3 | Vidličkou mandle s mlékem rozetřeme a přimícháme do hmoty na zmrzlinu. |
4 | Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit. |