Zmrzlina mandlová

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme horkou vodou, osušíme, nameleme nebo nadrtíme. Vsypeme je do misky, zakapeme trochou horkého mléka, necháme vylouhovat.
  • 2
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit.
  • 3
    Vidličkou mandle s mlékem rozetřeme a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
  • 4
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.