Jednoduchý recept

Zmrzlina mandlová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 33709

Ingredience

300 g Cukr moučkový
100 g Mandle
1000 ml Mléko plnotučné
50 ml Mléko polotučné
10 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
18% Sacharidy 64 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 25 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zmrzlina mandlová postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme horkou vodou, osušíme, nameleme nebo nadrtíme. Vsypeme je do misky, zakapeme trochou horkého mléka, necháme vylouhovat.

2

V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit.

3

Vidličkou mandle s mlékem rozetřeme a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.

4

Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept