Jednoduchý recept

Zmrzlina pistáciová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 33715

Ingredience

300 g Cukr moučkový
1000 ml Mléko plnotučné
120 g Pistácie
10 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 412kJ
18% Sacharidy 66 g
38% Tuky 28 g
1% Sodík 25 mg
31% Bílkoviny 18 g

Zmrzlina pistáciová postup přípravy receptu:

1

Pistácie vyloupeme, nadrtíme na jemno a zakapeme trochou mléka. Necháme trochu vylouhovat, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.

2

V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Pistácie s mlékem ještě trochu rozetřeme a vmícháme do zmrzlinové hmoty. Měla by se obarvit lehce na zeleno.

3

Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept