Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33721

Ingredience

1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová krkovička
marináda
1,5 dl Med včelí
1 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 dl Pomerančová šťáva
pomerančová omáčka
0,3 ks Grapefruity
3 polévková lžíce Likér Grand Marnier
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Med včelí
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
0,3 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Víno bílé
1 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 876kJ
12% Sacharidy 44 g
93% Tuky 69 g
11% Sodík 220 mg
53% Bílkoviny 30 g

Medová pečínka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovičku omyjeme a osušíme a osolíme.

2

Připravíme si marinádu: do misky dáme 1.5 dl medu, 1 dl olivového oleje, 1 dl pomerančové šťávy a 1 lžíci nastrouhané pomerančové kůry. Dobře promíchanou marinádou maso potřeme a necháme ho marinovat asi 1.5 hodiny. Maso pak položíme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C asi 15 minut. Když maso začne mít zlatohnědou barvu, potíráme ho zbytkem marinády, a to během pečení několikrát, maso dopékáme při 170°C přibližně dalších 10 minut. Když do masa píchneme vidličkou a vytéká téměř čistá šťáva - maso je upečené. Troubu vypneme, ale maso v ní necháme ještě 15 minut.

3

Mezitím si připravíme pomerančovou omáčku: do mísy nalijeme 0.5 dl drůbežího vývaru, 1/2 lžíce vinného octa, 1 lžíci bílého vína, 2 lžíce medu, 3 lžíce pomerančového likéru (např. Grand Marnier), drobně pokrájené 3 dílky pomeranče, 2 pokrájené dílky dužiny grapefruitu, 3 lžíce posekaných oloupaných mandlí, 2 lžičky maizeny. Všechny ingredience krátce povaříme (3-5 minut), naposled přidáváme dužinu pomeranče s grapefruitem a mandle.

4

Medovou pečínku podáváme s omáčkou k přílohám podle chuti.

Poznámka

K medové pečínce podáváme dušenou zeleninu, krokety nebo jasmínovou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept