Recept

Pikantní medové vepřové kotlety s kostí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33722

Ingredience

1,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové kotlety
1 stroužek Česnek
marináda
5 polévková lžíce Balsamico ocet
2 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
5 polévková lžíce Med včelí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 197kJ
7% Sacharidy 25 g
31% Tuky 23 g
27% Sodík 535 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pikantní medové vepřové kotlety s kostí postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu na potírání masa: použijeme koření Steak 7 pepřů (nebo Směs koření na pečená masa). Koření dobře smícháme v misce s 5 lžícemi octa Balsamico, s 5 lžícemi medu a 2 stroužky rozdrceného česneku.

2

Vepřové maso vcelku - kotlety s kostí omyjeme, osušíme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Maso dáme na pekáč a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Po 15 minutách, když má maso zlatohnědou kůrku, potřeme medovou marinádou a dopečeme při 170 °C přibližně 20-25 minut. Ještě během pečení potřeme maso minimálně 2x.

3

Když do masa po dopečení píchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso bude dostatečně upečené.

4

Po upečení necháme maso 15 minut ve vypnuté troubě, poté naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Medové kotlety podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept