Recept

Přírodní řízky s vínovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33724
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Limetková šťáva
0,5 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1,2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 192kJ
0% Sacharidy 2 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 272 mg
37% Bílkoviny 21 g

Přírodní řízky s vínovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Libové maso z vepřové kotlety omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. Maso osolíme a opepříme citronovým pepřem.

2

V pánvi rozpálíme máslo s olejem a řízky restujeme z každé strany 1-2 minuty. Pokapeme limetkovou šťávou, vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme.

3

Do pánve na výpek přilijeme 1 dl bílého vína a když se trochu vařením odpaří, přimícháme 1/2 lžičky Maizeny rozmíchané ve 20 ml vína.

4

Řízky podáváme polité vínovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept