Chlebová polévka s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s hrozinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33729 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
120 g | Chléb pšeničný (bílý) |
25 g | Cukr krupice |
110 g | Hrozinky |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,3 ks | Skořice celá |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 ks | Vanilkový lusk |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 213,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cukr krupice, Hrozinky, Skořice celá, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl - bramborový škrob, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chlebová polévka s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ve vodě svaříme chleba nakrájený na kostky s kořením, hrozinkami a cukrem. Do hrnečku vlijeme 100 ml piva, rozšleháme v něm solamyl a zašleháme do vroucí polévky. Poté přidáme zbytek piva, povaříme a vmícháme rozšlehané žloutky, které jen necháme přejít varem. |