Bramborovo-kapustový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-kapustový koláč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3373 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
10 ks | Kapusta růžičková |
60 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 48,7mg |
Draslík | 501,0mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborovo-kapustový koláč postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Opražíme, přilijeme mléko a promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, stroužek česneku a nasekanou petrželku. |
2 | Nakrájíme na tenké plátky brambory, kapustičky očistíme a rozpůlíme. |
3 | Do formy nalijeme vrstvu bešamelu, na něj naskládáme brambory, kapustičky a opět zalijeme bešamelem. |
4 | Dáme péct do středně vyhřáté trouby. |