Recept

Vepřové mleté maso se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33734

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Koňak Armaňak
1,5 kávová lžička Koření pěti vůní
1 kávová lžička Majoránka
1 dl Mléko polotučné
50 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pistácie
120 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřová plec
0,8 l Voda pitná
1 dl Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
80 g Švestky sušené
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,155 kcal
Kilojoule 4 831kJ
12% Sacharidy 42 g
112% Tuky 84 g
56% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 53 g

Vepřové mleté maso se švestkami postup přípravy receptu:

1

Omyté plecko pokrájíme na kostky a pomeleme na masovém strojku. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na poloviny. Očištěnou cibuli s česnekem drobně nasekáme, žemli nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Omytou petželovou nať drobně pokrájíme. Uzenou máslovou (vysokou) slaninu nakrájíme na dlouhé tenké plátky.

2

Do mísy dáme vepřové pomleté maso, drůbeží vývar, sušené švestky, vejce, cibuli, česnek, koření, anglickou slaninu, namočenou žemli, pistácie, vlašské ořechy, koňak, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a majoránku.

3

Směs důkladně promícháme a vložíme ji do zapékací mísy, kterou jsme vyložili plátky slaniny tak, že okraje slaniny jsou přehnuty přes okraj mísy. Pak mísu naplníme sekanou, dobře ji vtlačíme do všech rohů, uhladíme a překryjeme přečnívajícími plátky slaniny. Povrch musí být celý pokrytý slaninou. Mísu zakryjeme víkem, vložíme ji do většího pekáče s vodou (asi 3/4 l - podle velikosti nádob - voda dosahuje max. do poloviny zapékací mísy) a vložíme vše do předehřáté trouby péct. Pečeme asi 70 minut při 180°C.

4

Upečenou sekanou necháme vychladnout, pak ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept