Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33742

Ingredience

2 plátek Chléb Pita
100 g Cuketa
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Lilek
100 g Mozzarella
3 kávová lžička Olej olivový
8 kávová lžička Olej slunečnicový
12 ks Olivy zelené
100 g Olivy černé
4 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
3 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
0,5 kávová lžička Sůl
8 špetka Sůl mořská
200 g Vepřové kotlety
350 g Česnek
4 ks Žampiony čerstvé
1 kávová lžička Oregano čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 218kJ
16% Sacharidy 56 g
33% Tuky 25 g
49% Sodík 974 mg
58% Bílkoviny 33 g

Pita s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Malý lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička) a necháme ho „vypotit“ asi 30 minut. Pak plátky omyjeme a osušíme. Omytou cuketu, rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Nakládané olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na silnější proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do misky si dáme rajčatový protlak a smícháme ho s olivovým olejem (3 lžíce) a prolisovaným česnekem.

2

Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak nakrájíme na obdélníčky (přibližně 3 x 5 cm). Maso dáme do mísy, osolíme ho (1 lžička), opepříme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme chvilku odležet.

3

4 pity dáme na plech potřený olejem a každou potřeme směsí s rajčatovým protlakem. Pak na každou „pizzu“ postupně rozložíme lilek, cuketu, houby, rajčata – zeleninu mírně osolíme mořskou solí, okořeníme černým pepřem (na každou pitu po 2 špetkách). Rajčata budou chutnější, pokud je i mírně pocukrujeme. Pak položíme plátky masa, mezi ně plátky Mozzarelly, olivy, vše posypeme petrželkou a oreganem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut, pak vše posypeme nastrouhaným sýrem a pizzu dopečeme ještě asi 2 minuty, aby se roztopil sýr.

4

Pitu s vepřovým masem podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept