Recept

Chlebová polévka se šlehačkou a pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33745

Ingredience

450 g Chléb konzumní
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
250 ml Mléko polotučné
1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Na krutony
3 krajíc Chléb konzumní
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
15% Sacharidy 54 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 55 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chlebová polévka se šlehačkou a pivem postup přípravy receptu:

1

Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu.

2

V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept