Pivní polévka se žloutky a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka se žloutky a smetanou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33747 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1,2 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Na krutony | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 281,9mg |
Draslík | 20,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka se žloutky a smetanou postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme žloutky se smetanou. |
2 | Pivo v hrnci smícháme s vodou a cukrem a svaříme. Poté odstavíme a hned zašleháme smetanu se žloutky. Podáváme s krutony. |
3 | Krutony připravíme z rohlíků, které nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. |