Kořeněná chlebová polévka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná chlebová polévka s pivem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33749 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
120 g | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 200,1mg |
Draslík | 43,3mg |
Vláknina | 511,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořeněná chlebová polévka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Strouhanou citronovou kůru, strouhaný čerstvý zázvor, sušený zázvor, ustrouhaný chleba, sůl, cukr, kmín a máslo vaříme v pivu alespoň dvacet minut. Poté do polévky zašleháme žloutky a dvě minuty necháme vařit. |