Recept

Vepřová šunka s chutí broskví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33750

Ingredience

0,5 polévková lžíce Sůl
3 kg Vepřová kýta
broskvová šťáva na potírání
180 g Cukr třtinový
3 polévková lžíce Džem broskvový
0,5 dl Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Med včelí
2 špetka Skořice mletá
Vepřová šunka s chutí broskví
1,5 dl Džus broskvový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 748kJ
8% Sacharidy 28 g
50% Tuky 37 g
11% Sodík 225 mg
84% Bílkoviny 48 g

Vepřová šunka s chutí broskví postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso z kýty omyjeme, osušíme, opatrně odkrojíme kůži, na několika místech ho nařízneme maximálně 5 mm hluboko a osolíme ho.

2

Připravíme šťávu, se kterou budeme šunku potírat během pečení:

3

Do pánve dáme 3 lžíce broskvového džemu, 2 lžíce medu, 1 šálek (2 dl) třtinového cukru, 0,5 dl Armaňaku, 1,5 dl broskvového džusu a 2 špetky skořice. Na mírném ohni směs mícháme tak dlouho, až se rozpustí cukr a med.

4

Maso položíme na rošt s pekáčem. Celou kýtu potřeme broskvovou směsí a pečeme ji 20 minut při 200 °C. Když maso začne nabírat zlatou barvu (velmi často kýtu potíráme), snížíme teplotu na 170 °C a pečeme dalších 70 minut. Potíráme ji přibližně každých 10 minut.

5

Abychom zjistili, že je šunka dostatečně upečená, propíchneme ji špejlí - když bude vytékat čistá šťáva, je kýta hotová. Vyjmeme ji z trouby, dáme na mísu a necháme ji 20 minut odpočinout. Pak ji dáme do chladničky rychle vychladit.

6

Vychlazenou šunku nakrájíme na porce a podáváme ji s přílohami podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept