Pivní zelňačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní zelňačka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33759 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
150 g | Klobása ostravská |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 89,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vývar drůbeží, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pivní zelňačka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli jemně nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na tenčí kolečka, zelí překrájíme. |
2 | V hrnci se silným dnem na oleji škvaříme slaninu, přidáme cibuli, necháme zpěnit, přidáme klobásu, zaprášíme moukou a orestujeme. Přisypeme papriku, sůl, pepř, zamícháme, přidáme zelí, vlijeme vývar s pivem a vaříme doměkka. |