Pivní guláš z klobás - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní guláš z klobás
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33762 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Klobása debrecínská |
2 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 141,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pivní guláš z klobás postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a pórek nakrájíme na plátky, klobásy na tenčí kolečka. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s pórkem, přidáme klobásy a restujeme. Poté přisypeme koření, sůl, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka. |
3 | Nakonec vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve vodě a krátce povaříme. |