Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3377

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Lilek
3 polévková lžíce Limetková šťáva
0,5 ks Meduňka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
350 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
4% Sacharidy 13 g
20% Tuky 15 g
23% Sodík 469 mg
5% Bílkoviny 3 g

Meduňková omáčka postup přípravy receptu:

1

Lilek nakrájíme na kostičky a společně s nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.

2

Poté přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a zvolna asi 5minut provaříme. Přimícháme nasekanou meduňku a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.

3

Omáčka je vhodná k masu, zejména ke kachně.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept