Křehký koláč s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký koláč s citronem
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 200 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 33780 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo jihočeské |
200 g | Piškoty cukrářské |
100 g | Želatina |
450 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 40,7mg |
Vláknina | 560,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Piškoty cukrářské, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křehký koláč s citronem postup přípravy receptu:
1 | Válečkem rozdrtíme piškoty a smícháme je s máslem. Vzniklou směs napěchujeme do dortové formy a necháme ztuhnout v lednici. |
2 | V misce smícháme žervé s cukrem a šťávou z citronu. Přidáme vlažnou vodu tak, aby směs byla polotekutá. Želatinu namočíme do vody, počkáme, až nabobtná, a zahříváme ji, dokud se nerozpustí. Želatinu smícháme se směsí. |
3 | Směs nalijeme na piškotový základ a dáme na 3 hodiny do lednice ztuhnout. |
Poznámka
Koláč můžeme ozdobit čerstvými lístky máty.