Recept

Vanilková zmrzlina s jahodovým coulis

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3379

Ingredience

250 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
1 kg Jahody zahradní
500 ml Mléko polotučné
300 ml Smetana 12% (konzumní)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 802kJ
28% Sacharidy 102 g
32% Tuky 24 g
1% Sodík 25 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vanilková zmrzlina s jahodovým coulis postup přípravy receptu:

1

Mléko, 100g cukru a rozříznutý, vyškrábnutý vanilkový lusk přivedeme k varu, poté odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme cca 10min stát.

2

Mezitím utřeme žloutky se 100g cukru. Mléko přivedem opět k varu, trochou mléka rozředíme žloutky, směs vmícháme do horkého mléka a za stálého míchání povaříme. Kastrol sejmeme ze sporáku jakmile se začnou tvořit vzduchové bubliny. Přilijeme 100ml smetany a opatrně promícháme. Směs nalijeme do zmrzlinového strojku a mrazíme cca 2hodiny.

3

Jahody omyjeme, odstraníme stopky a 1/4 z nich vidličkou rozmačkáme se zbylým cukrem. Směs při nízké teplotě asi 15min povaříme a necháme vychladnout. Poté ji smícháme se šlehačkou ušlehanou ze zbylé smetany a vanilkového cukru.

4

Zmrzlinu rozdělíme do vychlazených pohárů, ozdobíme několika jahodami a přelijeme jahodovým coulis. Zbylé jahody servírujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept