Korsické topinky s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Korsické topinky s ančovičkami
Korsické topinky s ančovičkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 33792 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fíky čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 817,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Fíky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Korsické topinky s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Umixujeme ančovičky, oloupané stroužky česneku, oloupaný fík a 1 lžíci oleje. |
2 | Krajíčky chleba lehce nasucho opečeme a pokapeme zbylým olejem. Chléb posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí, kterou přimáčkneme plochou nože. Navrch rozetřeme připravenou ančovičkovou pomazánku a ihned podáváme. |