Zmrzlina rybízová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina rybízová
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 33796 |
Kategorie: | Zmrzlina ovocná |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
500 g | Rybíz červený |
400 ml | Sirup rybízový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 235,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Sirup rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zmrzlina rybízová postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme kuličky rybízu bez stonků, vidličkou je trochu rozmačkáme, zalijeme likérem a necháme 10 minut uležet. |
2 | Obsah misky překlopíme do mixéru, přilijeme sirup, podle chuti citronovou šťávu a vše důkladně rozmixujeme. |
3 | Krémovou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a necháme zamrazit. |
4 | Tuto zmrzlinu používáme k přípravě letních zmrzlinových pohárů. |