Le Baeckeoffe - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Le Baeckeoffe
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33802 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bobkový list |
1000 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
1000 g | Vepřová plec |
1 l | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Le Baeckeoffe postup přípravy receptu:
1 | Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a utřeme. |
2 | Maso přendáme do mísy, přidáme cibuli a česnek, zalijeme vínem a necháme marinovat 12 hodin v chladu. |
3 | Zapékací nádobu vytřeme máslem, střídavě naplníme plátky brambor, kousky masa a cibule. Zakončíme vrstvou brambor, zalijeme marinádou, osolíme a opepříme, přidáme bylinky. |
4 | Mouku smícháme s vodou a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme do plátu odpovídajícího velikosti zapékací mísy. |
5 | Okraje mísy potřeme vodou a zakryjeme plátem těsta, pečlivě přilepíme. Dáme péct při 170°C na 180 minut. |
Poznámka
K přípravě musíme připočíst dobu marinování cca 12 hodin.