Rotoli di patate

105 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
580 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.
  • 3
    Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.
  • 4
    Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.
  • 5
    Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.
  • 6
    Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.
  • 7
    Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.
  • 8
    Závitky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.