Libanonské Taboulé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Libanonské Taboulé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33820 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Bulgur |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Skořice mletá |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 426,5mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Máta, Pepř bílý, Rajčata, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Libanonské Taboulé postup přípravy receptu:
1 | Bulgur v míse přelijeme vodou a necháme asi 15 minut stát. Scedíme a lehce vymačkáme. |
2 | Bulgur vložíme do čisté mísy a přidáme nasekanou mátu, nadrobno nakrájené cibulky, na kostičky nakrájená rajčata, citronovou šťávu, pepř, skořici a olivový olej. Vše dobře promícháme. |
3 | Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce. |