Zmzlinový dort jahodový

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůJahody zahradní
    • 150gramůCukr moučkový
    • 10mililitrůCitronová šťáva
    • 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 250gramůZmrzlina vanilková
    • 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru nasypeme omyté jahody, přidáme cukr, citronovou šťávu a smetanu. Důkladně rozmixujeme.
  • 2
    Připravíme si formu na dorty, stěny a dno pomažeme asi dvoucentimetrovou vrstvou vanilkové zmrzliny, dovnitř nalijeme jahodový krém, povrch uhladíme a dáme zamrazit.
  • 3
    Po zamrazení zmrzlinu vyklopíme na servírovací talíř a krájíme jako dort.
  • 4
    Porce dozdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.