Zmzlinový dort jahodový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmzlinový dort jahodový
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (78%) |
ID receptu: | 33824 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 213,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zmzlinový dort jahodový postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru nasypeme omyté jahody, přidáme cukr, citronovou šťávu a smetanu. Důkladně rozmixujeme. |
2 | Připravíme si formu na dorty, stěny a dno pomažeme asi dvoucentimetrovou vrstvou vanilkové zmrzliny, dovnitř nalijeme jahodový krém, povrch uhladíme a dáme zamrazit. |
3 | Po zamrazení zmrzlinu vyklopíme na servírovací talíř a krájíme jako dort. |
4 | Porce dozdobíme šlehačkou. |