Jednoduchý recept

Šťouchané brambory s petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Šťouchané brambory s petrželkou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33826

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
7% Sacharidy 24 g
10% Tuky 8 g
4% Sodík 78 mg
9% Bílkoviny 5 g

Šťouchané brambory s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme.

2

Brambory uvaříme v osolené vodě.

3

Olej rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova.

4

Přisypeme vařené brambory a rozšťoucháme je přímo v pánvi. Posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.

Poznámka

Takto připravené brambory můžeme podávat jako přílohu k pečeným masům. Můžeme je vylepšit osmaženou slaninou a získat tak samostatný pokrm.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Šťouchané brambory s petrželkou
Klasické šťouchané brambory s přídavkem petrželové natě. Dělala jsem je k roládě z mletého masa a jelikož jsem dělala větší množství, tak jsem postupovala klasicky, protože nemám tak velkou pánev. Olej se dá použít jakýkoliv. Na jednu porci dávám více brambor než je uvedeno v receptu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept