Zapékané brambory s hlívou ústřičnou

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
5 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlívu očistíme, případně rozkrojíme. Špenát očistíme, omyjeme, 2 minuty povaříme a zprudka zchladíme. Necháme okapat. Sýr nakrájíme nadrobno a smícháme s mlékem a jogurtem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, nasekanou petržel, šalvěj a vše promícháme. Směs osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Navrstvíme je střídavě se špenátem a houbami do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme sýrovou směs. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Při podávání každou porci ozdobíme dílky omytého rajčete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.