Zapékané brambory s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33862 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Hlíva ústřičná |
250 g | Jogurt bílý |
300 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
600 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané brambory s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Hlívu očistíme, případně rozkrojíme. |
2 | Špenát očistíme, omyjeme, 2 minuty povaříme a zprudka zchladíme. Necháme okapat. |
3 | Sýr nakrájíme nadrobno a smícháme s mlékem a jogurtem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, nasekanou petržel, šalvěj a vše promícháme. Směs osolíme a opepříme. |
4 | Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Navrstvíme je střídavě se špenátem a houbami do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme sýrovou směs. |
5 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. |
6 | Při podávání každou porci ozdobíme dílky omytého rajčete. |