Jelení guláš na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš na pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
700 g | Jelení maso |
500 g | Lečo sterilované |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Houby čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 198,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 380,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jelení maso, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jelení guláš na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby a maso nakrájíme na kostky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme pepř, papriku, zarestujeme, přilijeme pivo, zamícháme a dusíme pod poklicí. |
3 | Když je maso téměř měkké, přidáme sůl, majoránku, lečo a dovaříme. |