Vepřové maso na balzamikovém octu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na balzamikovém octu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 ml | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
10 ml | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pomerančová šťáva |
60 g | Řeřicha |
200 g | Roketa |
5 g | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 59,2mg |
Draslík | 298,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Paprika červená, Paprika zelená, Pomerančová šťáva, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso na balzamikovém octu postup přípravy receptu:
1 | Ve wok pánvi rozpálíme olej, přihodíme nasekaný česnek a orestujeme dozlatova. |
2 | Přidáme vepřové maso nakrájené na kousky a smažíme dohněda asi 5 minut. Přilijeme ocet a pomerančovou šťávu a povaříme 3 minuty. Nakonec přidáme papriky nakrájené na proužky, osolíme, opepříme. Na talíř rozložíme listy rokety, na ně navršíme masovou směs a posypeme řeřichou. |