Jednoduchý recept

Bublanina s višněmi

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bublanina s višněmi 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33897

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
160 g Máslo čerstvé
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 118kJ
19% Sacharidy 67 g
43% Tuky 32 g
3% Sodík 52 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bublanina s višněmi postup přípravy receptu:

1

Smícháme máslo s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem a třeme cca 20 min. Poté postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Pekáč vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a rozetřeme. Poklademe višněmi a pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bublanina s višněmi
Pekla jsem v remosce cca 40 minut od zapnutí, mísu jsem vyložila papírem na pečení. Má průměr 22 cm a je hliníková, mám starší typ. Místo vanilkového lusku jsem ubrala trochu cukru a místo něho přidala cukr vanilkový. Nevím, jestli v receptu omylem nechybí prášek do pečiva, já dala polovinu sáčku. Smíchala s moukou a tu jsem prosila, aby se provzdušnila. Většinou používám polohrubou mouku. Těsto se mi zdálo hustější, tak jsem přidala pár lžic mléka. Višně jsem měla mražené a bez pecek, stačilo 300 g. Pokud bych pekla v klasické troubě, tak bych dala do vyhřáté a pekla při střední teplotě, rozhodně ne v rozpálené troubě. Bublanina nám chutná.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept