Restovaná kýta s kopřivami na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná kýta s kopřivami na pivu
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 šálek | Kopřiva |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová kýta |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 156,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopřiva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Restovaná kýta s kopřivami na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme, kopřivy jemně nasekáme. |
2 | V míse smícháme všechny suroviny a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet. |
3 | Poté v hlubokém rendlíku rozpálíme olej a na velkém plameni směs ze všech stran orestujeme. |