Recept

Dušená vepřová plec na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 33922

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
30 g Citronová kůra
2 špetka Kmín mletý
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 447kJ
18% Sacharidy 66 g
173% Tuky 130 g
15% Sodík 301 mg
79% Bílkoviny 44 g

Dušená vepřová plec na zelenině postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, z citronu odkrojíme dva proužky kůry, tvrdý chleba nastrouháme, maso osolíme a poprášíme mletým kmínem.

2

Do velkého rendlíku vlijeme pivo, přidáme koření, cibuli, zeleninu, citronovou kůru, maso a dusíme pod poklicí.

3

Když je maso udušené, vyjmeme ho na talíř a držíme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření i kůru a zeleninu s cibulí rozmixujeme. Poté do omáčky vmícháme nastrouhaný chleba a prohřejeme.

4

Maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept