Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
30 g | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 210,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vepřová plec, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Mrkev kořen, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, z citronu odkrojíme dva proužky kůry, tvrdý chleba nastrouháme, maso osolíme, poprášíme mletým kmínem. |
2 | Do velkého rendlíku vlijeme pivo, přidáme koření, zázvor, cibuli, zeleninu, citronovou kůru, maso a dusíme pod poklicí. |
3 | Když je maso udušené, vyjmeme ho na talíř a držíme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření i kůru a zeleninu s cibulí rozmixujeme. Poté do omáčky vmícháme nastrouhaný chléb a krátce povaříme. Do hotové omáčky zašleháme smetanu, citronovou šťávu a prohřejeme. |
4 | Maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou. |
Poctivé jídlo, co opravdu zasytí.