Recept

Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 33923

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
30 g Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
2 špetka Kmín mletý
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,027 kcal
Kilojoule 4 298kJ
19% Sacharidy 69 g
201% Tuky 151 g
15% Sodík 301 mg
81% Bílkoviny 46 g

Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, z citronu odkrojíme dva proužky kůry, tvrdý chleba nastrouháme, maso osolíme, poprášíme mletým kmínem.

2

Do velkého rendlíku vlijeme pivo, přidáme koření, zázvor, cibuli, zeleninu, citronovou kůru, maso a dusíme pod poklicí.

3

Když je maso udušené, vyjmeme ho na talíř a držíme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření i kůru a zeleninu s cibulí rozmixujeme. Poté do omáčky vmícháme nastrouhaný chléb a krátce povaříme. Do hotové omáčky zašleháme smetanu, citronovou šťávu a prohřejeme.

4

Maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.

Komentáře a hodnocení

 
Luci69
Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou
Poctivé jídlo, co opravdu zasytí.tongue Dost mi to připomíná svíčkovou, ale z vepřového. Zajímavá chuť, maso jsme měli krásně měkoučké. Díky Haasi, brzy ho zase uvařím.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept