Dušená plec na pivě s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená plec na pivě s klobásou
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
600 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 828,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená plec na pivě s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Na sádle orestujeme dozlatova cibuli, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté maso osolíme, posypeme kmínem, majoránkou, zamícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme spolu s klobásou, rozředíme zbylým pivem a alespoň deset minut povaříme. |
3 | Maso nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce. |