Bílkový čokoládový dort

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh, po troškách do něj přidáváme moučkový cukr, nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Vše zlehka zamícháme.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto, vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 50 minut.
  • 3
    Upečený, vychladlý dort potřeme meruňkovou marmeládou a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.