Bílkový čokoládový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkový čokoládový dort
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33930 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
210 g | Cukr moučkový |
230 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 330,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bílkový čokoládový dort postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh, po troškách do něj přidáváme moučkový cukr, nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Vše zlehka zamícháme. |
2 | Dortovou formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto, vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 50 minut. |
3 | Upečený, vychladlý dort potřeme meruňkovou marmeládou a ozdobíme ušlehanou smetanou. |