Střapačky s hlávkovým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Střapačky s hlávkovým zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33956 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 941,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Střapačky s hlávkovým zelím postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přisypeme hladkou mouku, vypracujeme těsto. Z těsta oddělujeme nožem malé halušky a vhazujeme je do osolené vařící vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a vsypeme do hrnce se zelím. |
3 | Pokrm polijeme zbylým rozpuštěným máslem a ihned podáváme. |