Recept

Střapačky s hlávkovým zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33956

Ingredience

500 g Brambory
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1000 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
19% Sacharidy 67 g
43% Tuky 32 g
23% Sodík 465 mg
22% Bílkoviny 12 g

Střapačky s hlávkovým zelím postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přisypeme hladkou mouku, vypracujeme těsto. Z těsta oddělujeme nožem malé halušky a vhazujeme je do osolené vařící vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a vsypeme do hrnce se zelím.

3

Pokrm polijeme zbylým rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept