Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33958

Ingredience

120 g Cukr moučkový
70 g Mandle plátky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
20 g Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Rum
30 g Strouhanka
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
11% Sacharidy 40 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 109 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mandlový rumový pudink postup přípravy receptu:

1

Žloutky s 30 g másla a moučkovým cukrem vymícháme do pěny. Přidáme nasekané mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a strouhanku smíchanou s rumem. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou). Vlijeme do ní těsto, uzavřeme a v horké vodní lázni vaříme asi 45 minut.

3

Pudink můžeme podávat pocukrovaný a pokapaný rumem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept