Recept

Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33959

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Cibulka jarní
200 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
80 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 375kJ
18% Sacharidy 66 g
34% Tuky 25 g
29% Sodík 573 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapečené gnocchi s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvařené brambory prolisujeme, přidáme polovinu másla, žloutky, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme těsto, vytvarujeme asi 2 cm silné válečky, nakrájíme je na plátky. Vidličkou je zmáčkneme a necháme chvíli odpočinout.

2

Připravené gnocchi vaříme v osolené vodě a když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.

3

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Zapékací mističky vymažeme tukem a rozdělíme do nich gnochi, rajčata a na kolečka nakrájené cibulky. Posypeme nastrouhaným sýrem a vločkami zbylého másla.

4

Zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept