Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl a celer omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě s citronovou šťávou a solí asi 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 2
    Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Směs rozprostřeme na fenykl s celerem a povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky.
  • 3
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.