Jednoduchý recept

Tvarohová žemlovka s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33971

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 l Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Žemle tuková
Nádivka
1 špetka Citronová kůra
30 g Cukr krupice
50 g Hrozinky
20 g Mandle
30 g Máslo čerstvé
500 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
Na vymazání a posypání
20 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
19% Sacharidy 70 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 23 mg
53% Bílkoviny 30 g

Tvarohová žemlovka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a v míse smícháme s mlékem, žloutky a cukrem. Vložíme na plátky nakrájené housky nebo rohlíky a necháme navlhnout. Tvaroh rozmícháme s máslem a cukrem, přidáme vejce, citronovou kůru, mandle a rozinky.

2

Pekáč vymažeme máslem, rozložíme vrstvu housek, vrstvu tvarohové nádivky, navrch naskládáme opět namočené housky a pokapeme máslem. Zvolna pečeme cca 45 min. Poté žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept