Tvarohová žemlovka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová žemlovka s mandlemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33971 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Žemle tuková |
Nádivka | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
30 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
20 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
500 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání a posypání | |
20 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 228,8mg |
Draslík | 132,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 641,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Žemle tuková, Máslo čerstvé, Tvaroh měkký, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tvarohová žemlovka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a v míse smícháme s mlékem, žloutky a cukrem. Vložíme na plátky nakrájené housky nebo rohlíky a necháme navlhnout. Tvaroh rozmícháme s máslem a cukrem, přidáme vejce, citronovou kůru, mandle a rozinky. |
2 | Pekáč vymažeme máslem, rozložíme vrstvu housek, vrstvu tvarohové nádivky, navrch naskládáme opět namočené housky a pokapeme máslem. Zvolna pečeme cca 45 min. Poté žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme. |