Recept

Karamelový grog z Hukvaldu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33982

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
10 ks Hřebíček
200 ml Rum
1 polévková lžíce Skořice celá
8 dl Voda pitná
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 914kJ
8% Sacharidy 28 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 13 mg
1% Bílkoviny 0 g

Karamelový grog z Hukvaldu postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánvi (nejlépe v teflonové) si rozpustíme za stálého míchání cukr na karamel a dáme pozor, aby se nám nezačal připalovat. Když je cukr téměř "na niť" přilijeme opatrně vodu, přidáme hřebíček a kousek celé skořice (ve vekosti polévkové lžíce) a při mírné teplotě a stálého míchání vaříme asi 6-7 minut.

2

Potom pánev s karamelovou vodou odstavíme z plotny.

3

Do hrnečků nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme karamelovou vodou, přidáme na dochucení po 1 kolečku z citronu, který jsme si předtím omyli, osušili a nakrájeli.

4

Grog z Hukvaldu pijeme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept