Telecí mozeček s máslem (minutka)

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Vláknina
84 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neporušený telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek a opláchneme ve vlažné vodě.
  • 2
    Potom jej vložíme do osolené vařící vody okyselené octem a zvolna vaříme asi 10 minut.
  • 3
    Uvařený mozek vyjmeme dírkovanou naběračkou na teplé talíře a přelijeme rozpuštěným horkým máslem.
  • 4
    Hotový pokrm posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.