Zmrzlinová roláda čokoládová

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůČokoláda hořká
    • 200gramůZmrzlina vanilková
    • 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 250gramůZmrzlina čokoládová
    • 120gramůŠlehačka Pařížská
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu natrouháme nahrubo nebo použijeme čokoládové hoblinky. Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přimícháme k ní smetanu, polovinu čokolády a trochu vyšleháme do pěny.
  • 2
    Formu na roládu vymažeme čokoládovou zmrzlinou, vyplníme vanilkovou pěnou s čokoládou a dáme zamrazit.
  • 3
    Hotovou roládu upravíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou čokoládou a pařížskou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.