Jednoduchý recept

Valašské kozí pití

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34007

Ingredience

6 ks Bezinkový květ
2 polévková lžíce Chmelové šištice
1 ks Citrony
600 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Lipový květ
2 polévková lžíce Máta
1 dl Ocet kvasný lihový
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
34% Sacharidy 123 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 42 mg
0% Bílkoviny 0 g

Valašské kozí pití postup přípravy receptu:

1

6 květů černého bezu, 2 lžíce lipového květu, 2 lžíce máty peprné a 2 lžíce chmelu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Omytý citron pokrájíme na plátky.

2

5 litrů studené vody nalijeme do velké skleněné nádoby. Rozmícháme v ní cukr, ocet, do vody zamícháme květy z černého bezu, chmel a lipový květ. Na nádobu dáme husté plátno, které dobře zavážeme okolo hrdla a obsah necháme luhovat asi 4 dny v teple.

3

Po 4 dnech kozí pití scedíme a dáme do lahví, které dobře uzavřeme, protože má tendenci perlit a šumět.

4

Podáváme vychlazené v horkých dnech - osvěží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept