Jednoduchý recept

Kuře s vinným balzámovým octem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34012

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
4 ks Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
13% Sacharidy 46 g
40% Tuky 30 g
13% Sodík 251 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kuře s vinným balzámovým octem postup přípravy receptu:

1

Do každého stehýnka uděláme několik zářezů, potřeme je rozetřeným česnekem a dáme do nekovové mísy. Stehýnka přelijeme vínem a bílým vinným octem, osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a necháme v lednici přes noc marinovat.

2

Stehna vyndáme z marinády, necháme okapat a marinádu uschováme.

3

Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme pokrájené šalotky a smažíme 2 minuty. Do pánve dáme kuřecí stehýnka a smažíme 4 minuty. Přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut.

4

Když je kuře měkké, přilijeme balzámový ocet, přidáme tymián a ještě 4 minuty povaříme.

5

Stehýnka a šťávu rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Kuřecí stehna vykostěná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept