Recept

Jablkový závin s mandlemi a rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34029

Ingredience

350 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,2 kávová lžička Ocet jablečný
20 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,1 l Voda pitná
Náplň
60 g Cukr moučkový
750 g Jablka
20 g Mandle
30 g Máslo čerstvé
30 g Rozinky tmavé
0,5 kávová lžička Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
100 g Strouhanka
Na potření
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 741kJ
28% Sacharidy 99 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 203 mg
22% Bílkoviny 12 g

Jablkový závin s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl, ocet a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a potom rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 minut odpočinout.

2

Poté těsto na pomoučeném vále rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a rukama vytáhneme na tenký plát. Housku předem nastrouháme, osmahneme na másle a necháme vychladnout. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Těsto posypeme osmaženou strouhankou, jablky, cukrem smíchaným se skořicí, očištěnými rozinkami, loupanými mandlemi a pokapeme rumem.

3

Závin zatočíme, položíme na vymaštěný plech, potřeme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 minut. Mezitím můžeme znovu potřít máslem. Hotový závin posypeme cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept