Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34035

Ingredience

500 g Brambory
1 polévková lžíce Celer - nať
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
120 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Libeček
1,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
1 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 499kJ
29% Sacharidy 106 g
137% Tuky 103 g
23% Sodík 463 mg
43% Bílkoviny 24 g

Bramboračka z Beskyd postup přípravy receptu:

1

Brambory, mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na menší kostky. Mrkev s petrželí nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky. Omyjeme libeček, celerovou a petrželovou nať a natě drobně rozkrájíme. Cibuli krájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvé hříbky a lišky očistíme a pokrájíme na plátky, maličké plodnice lišek necháme vcelku. Omyté rajče rozpůlíme.

2

V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém zpěníme cibuli. Pak k ní přimícháme kořenovou zeleninu s celerovou natí a libečkem. Vše promícháme a přibližně 1 minutu smažíme. Poté zeleninu poprášíme polohrubou moukou, promícháme a smažíme zas asi 30 sekund a zalijeme horkou vodou, přidáme brambory, houby, rajče, kmín, sůl, pepř, majoránku a pomalu vaříme přibližně 20 - 25 minut. Ke konci vaření přimícháme česnek.

3

Když je zelenina měkká, dochutíme polévku lžičkou Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept