Vepřová kolena s jalovcem na pivu

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1685 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
134 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
733 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozmačkáme, jalovec rozdrtíme. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme směs, kterou jsme připravili. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce přes noc.
  • 2
    Poté maso vybalíme a v pekáči na sádle osmažíme ze všech stran. Maso posypeme cibulí, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
  • 3
    Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.
  • 4
    Směs připravíme smícháním česneku, hořčice, pepře, soli a jalovce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.