Vepřová kolena s jalovcem na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kolena s jalovcem na pivu
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34044 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
800 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
4 ks | Vepřové koleno |
Na směs | |
---|---|
6 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
10 ks | Jalovec |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 78,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřové koleno, Hořčice kremžská, Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová kolena s jalovcem na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozmačkáme, jalovec rozdrtíme. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme směs, kterou jsme připravili. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce přes noc. |
2 | Poté maso vybalíme a v pekáči na sádle osmažíme ze všech stran. Maso posypeme cibulí, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou a podle potřeby podlijeme horkou vodou. |
3 | Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku. |
4 | Směs připravíme smícháním česneku, hořčice, pepře, soli a jalovce. |