Uzené vepřové koleno na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené vepřové koleno na pivě
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Pepř černý celý |
4 ks | Vepřové koleno uzené |
800 ml | Voda pitná |
Na pečení | |
---|---|
3 ks | Cibule |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 275,0mg |
Draslík | 373,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Voda pitná, Cibule, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové koleno uzené, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Uzené vepřové koleno na pivě postup přípravy receptu:
1 | Kolena nejprve uvaříme do poloměkka v tlakovém hrnci s pepřem. Kolena vyjmeme, vývar mírně zredukujeme. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem, vložíme kolena a zasypeme cibulí, kterou jsme nakrájeli na kolečka. Maso přelijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Když se šťáva částečně odvaří, zasypeme kolena strouhankou a necháme vsáknout šťávu. Poté vlijeme pivo a kolena dopečeme. |