Recept

Novojičínská kmínka s vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34078

Ingredience

4 ks Brambory
1,5 kávová lžička Kmín drcený
2 dl Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 961kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 265 mg
16% Bílkoviny 9 g

Novojičínská kmínka s vejci postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme v litru vody ve slupce - vaříme je asi 25 minut.

2

Než se brambory uvaří, v hrnci na rozpáleném másle zpěníme drcený kmín, za stálého míchání k němu přisypeme hladkou mouku a usmažíme zlatou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 8 dl vody a mícháme do doby, až se nám jíška rozpustí. Polévku pomalu přivedeme k varu, podle chuti osolíme a povaříme asi 10 minut.

3

V mléce rozšleháme vejce, pomalu je vlijeme do polévky a necháme přejít varem.

4

Uvařené brambory scedíme, oloupeme, pokrájíme na kostky. Brambory dáme do talířů (na jednu stranu), přilijeme polévku, každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept